In de voetsporen van Wouter Torfs


"Mensen vrijheid geven is de sleutel tot een fijne werkplek. Wouter Torfs werd al zes keer verkozen tot beste werkgever. En dat komt allemaal door zijn open bedrijfscultuur."  (Radio 1, maandag 8 februari 2016). Mensen vrijheid geven en zelf hun ding laten doen, daar worden ze beter en vrolijker van, de cijfers liegen er niet om.

Beslissen in alle vrijheid


..."Dan heb je geen baas nodig die zegt wat mensen moeten doenMensen vrijheid geven is de sleutel voor een fijne werkplek" Aldus Torfs.

Dat is ook wat ik creëer bij de bemiddeling: een plek waar de mensen vrijheid hebben. Een plek waar niemand zegt wat je moet doen. Een plek waar je in alle veiligheid kan uitspreken wat belangrijk
voor je is en waarom. Een plek waar in alle openheid onderhandeld wordt. Maar ook een plek waar ruimte is voor zeer rationele argumenten.  Alles krijgt zijn plaats.  Emoties schuiven we niet onder de bank, die zijn er. Rationele argumenten en cijfers, die zijn er ook en ook daar wordt rekening mee gehouden.

Op deze plek worden er dagelijks belangrijke beslissingen genomen door koppels die uiteen gaan, beslissingen die een impact hebben op de rest van hun leven en dat van hun kinderen. Deze beslissingen worden in alle vrijheid genomen.

Ik ben niet de "baas" die zegt wat mensen moeten doen, ik creëer omstandigheden waar koppels kunnen beslissen in alle vrijheid wat ze met hun leven verder willen, elk hun eigen weg.  Ik geloof, net als Wouter Torfs, dat vrijheid niet alleen de sleutel is tot een fijne werkplek, maar ook tot gedragen oplossingen bij een scheiding.

Draag jij vrijheid ook hoog in het vaandel ? Ken je koppels die uit elkaar gaan ? Laat hen even weten dat ze hun vrijheid niet uit handen hoeven te geven. Ze kunnen zelf hun toekomst bepalen, respectvol naar een nieuw begin.